Zalmtartaar met rucolaolie
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 1 uur en 20 minuten
- Porties
- 8
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 25 gram rucolasla
- 200 mililiter olijfolie
- 2 zalmhaasjes van elk 250 gram
- 3 gerookte zalm van elk 100 gram
- 1 citroen
- 200 mililiter crème fraîche
- 1/2 zakje verse bieslook (a 25 gram), fijngesneden
- keukenmachine
- ringvorm
BEREIDINGSWIJZE
Ontdoe de rucola van de dikste stelen en maal het fijn in een keukenmachine. Schenk. terwijl machine draait, de olie in een dun straaltje erbij. Zet de rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur weg en breng het daarna met zout op smaak. Snijd de zalmhaas en gerookte zalm in blokjes. Snijd van de citroen 8 dunne partjes en pers de rest ui. Meng beide soorten zalm met de citroensap, crème fraîche en driekwart van de bieslook. Dek het zalmmengsel af bewaar het koel tot gebruik. Zet telkens een ringvorm op een bord en vul dit met 1/8 deel van het zalmmengsel. Druk het zalmmengsel met de achterkant van lepel goed aan. Verijder vervolgens de ringvorm en doe elke 8 borden op dezelfde manier. Leg een partje citroen op de zalmtartaar en maak zo alle borden op. Drup de rucolaolie op de zalmtartaar. Strooi de rest van de bieslook erover.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »