Zwolse peperbuskoek
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 1 uur en 45 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 10 gram koekkruiden
- snufje zout
- 75 gram gehakte sukade
- 75 gram gember
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram gewone suiker
- 2 deciliter melk
- 150 gram honing.
- cakevorm
BEREIDINGSWIJZE
Peperbuskoek is een soort kruidkoek met natte plekjes erin, De koek is genoemd naar de toren die karakteristiek is voor Zwolle. Vet een cakevorm goed in. Doe alle droge bestanddelen (bakmeel, zout, kruiden, sukade, gember en de twee soorten suiker) bij elkaar in een beslagkom. Voeg daar in één keer alle natte ingrediënten (melk en honing) aan toe en meng alles tot een soepel beslag, Vul de cakevorm met het mengsel, Verwarm de oven voor op 140 graden C en bak de peperbuskoek in ongeveer 1½ uur gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »