Muffins met appel en gember
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 appels, geschild en in parten
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2,5 theelepel kaneelpoeder
- 50 gram donkere basterdsuiker
- 45 gram hazelnoten, grof gehakt
- 3 gemberbolletjes (Summit), uitgelekt en fijngehakt
- 1 scharrelei, losgeklopt
- 175 mililiter melk
- 60 gram boter, gesmolten + extra om te bestrijken
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 tot 2 deciliter schenk- of hopjesstroop
- Extra nodig: muffinvorm
BEREIDINGSWIJZE
Snijd 12 dunne partjes uit de appel en snijd de rest in stukjes. Zeef het bakmeel met een mespunt zout, het bakpoeder, 2 theelepel kaneelpoeder en de basterdsuiker. Spatel de appelstukjes, de gember, de hazelnoten, het ei, de melk en de boter erdoor. Verdeel het over de 12 ingevette holletjes van de muffinvorm, leg een appelpartje op elke muffin en bestrijk ze met extra boter. Meng de rest van de kaneelpoeder met de kristalsuiker en strooi het over de muffins. Bak ze in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar. Serveer met de stroop.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »