Zwolse blauwvingers
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gebak
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram boter
- 175 gram basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 25 gram hazelnoten
- boter
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel water.
BEREIDINGSWIJZE
Roer de boter zacht in een kom. Doe de basterdsuiker, het zout, de vanillesuiker en het ei erbij en meng alles goed door elkaar. Zeef de bloem in gedeelten boven de kom en schep de bloem goed door het botersuikermengsel. Hak de hazelnoten fijn en schep ze door het deeg. Beboter de bakplaat. Doe het deeg in een spuitzak met een grote kartelmond en spuit daarmee reepjes deeg van ongeveer 9 cm lang met een tussenruimte van 3 cm op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (175 graden C) en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Zeef intussen de poedersuiker met de cacao boven een kommetje en voeg er druppelsgewijs goed roerend ongeveer 1 eetlepel water aan toe. Roer tot er een glanzend chocoladepapje ontstaat en breng met een keukenkwastje aan één kant van de koekjes chocolade aan in de vorm van een vingernagel.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »