GratisRecept

Paella Valenciana

Herkomst
Spanje
Categorie
Rijstgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram tomaten
  • 1 rode of groene paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 artisjokken
  • 8 grote garnalen
  • 250 gram pijlinktvis
  • 1 haantje
  • 250 gram varkensfilet
  • 150 mililiter olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram rondkorrelrijst
  • 1 gram saffraandraadjes
  • 2 liter visbouillon

BEREIDINGSWIJZE

Groenten,zeevruchten en vlees panklaar maken en zo nodig in stukken snijden. Verhit een derde van de olie in de pan en braad de artisjokken en paprika aan. Verhit in een tweede pan de helft van de resterende olie en braad het vlees aan. Voeg zout en peper toe en laat het vlees op een laag vuur 10 minuten smoren. Hak de knoflook fijn en bak het in de paellapan in de resterende olie even aan. Voeg de groenten en het vlees toe. Roer de rijst er door. Voeg de tomaten en de pijlinktvis toe zodra de rijst glazig is. Zout en peper toevoegen. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Doe de saffraan in de hete visbouillon en giet die in de pan. Laat het gerecht op laag vuur 10 minen koken. Verdeel de garnalen over de rijst en laat het gerecht nog eens 10 minuten trekken. Naar believen garneren met apart gekookte mosselen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »