Balletjes van tonijn
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram tonijn uit de diepvries
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1/2 citroen, schoongeboend
- 1 theelepel komijnpoeder
- zout
- peper (versgemalen)
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 3 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Ontdooi eerst de tonijn uit de diepvries. Rooster daarna de pijnboompitten in een droge koekenpan op een middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin verkleuren. Hak vervolgens de pijnboompitten fijn. Dep de ontdooide tonijn goed droog en snijd het in kleine blokjes. Rasp dan de schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng het op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes ten grootte van pingbongballetjes van het tonijnmengsel. Verhit daarna de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »