Gekleurde gamba
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 12 grote gamba's
- 2 grote rode chilipepers (lomboks)
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje selderij
- 50 gram eiermie
- 50 gram rijstmie
- 3 eiwitten
- zout
- peper, versgemalen
- olie (plantaardig)
BEREIDINGSWIJZE
Pel de gamba's maar laat de staartjes zitten en verwijder aan de rugkant het zwarte darmkanaal. Wrijf de garnalen in met peper en zout. Verwijder de steeltjes van de zaadlijsten van de lomboks en pel de knoflook. Hak de lomboks en de knoflook fijn en de selderij grof. Verkruimel de eiermie en de rijstmie. Vermeng deze met de lomboks, knoflook en selderij. Klop de eiwitten los. Verhit ruim olie in de wok. Haal de gamba's één voor één door het eiwit, daarna door het eierrijstmiemengel. Zorg dat ze goed bedekt zijn, op het staartje na. Frituur ze aan beide kanten in ongeveer 2 minuten gaar.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »