Duitse paling
- Herkomst
- Duitsland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 800 gram paling in moten
- 1 ui
- 1/2 citroen
- cayennepeper
- 4 deciliter rijnwijn
- 50 gram boter
- zout
- peper
- 1 deciliter slagroom
BEREIDINGSWIJZE
Pel de ui en hak het klein. Doe 3 deciliter wijn en 3 deciliter water in een pan, voeg de ui erbij, wat sap van de 1/2 citroen en wat zout, peper en cayennepeper. Breng het mengsel aan de kook en stoof hierin de paling 15 minuten. Haal de moten er dan uit, laat ze uitlekken, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd deze warm. Zeef het kookvocht en kook het in tot er 3 deciliter van over is. Smelt de boter, voeg de bloem erbij en roer het goed. Leng het mengsel aan met het ingekookte kookvocht, de laatste deciliter wijn en de slagroom. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Controleer de smaak en en doe er eventueel nog zout en peper naar smaak bij. Leg nu de moten paling nog even in de saus. Verwarm nog even en schenk de saus met paling op de schaal. Serveer meteen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »