Bami met kipsate en een eitje
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram mie
- 4 porties kipsaté
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram boerensoepgroenten
- 1 rood pepertje, schoongemaakt en gesnipperd
- 1 zakje Knorr mix voor bami a 46 gram
- 4 scharreleieren (M)
BEREIDINGSWIJZE
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hem in een vergiet af en spoel goed af met koud water. Verwarm de saté volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui met het pepertje al omscheppend op een halfhoog vuur in 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de soepgroenten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de mix voor bami en 1,5 deciliter water toe en breng alles aan de kook. Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen. Schep de mie erdoor en warm alles goed door. Verhit de rest van de olie en breek de eieren boven de pan. Bak ze aan beide kanten lichtbruin. Serveer de bami met de sateetjes en de eieren. Lekker met atjar en kroepoek.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »