Bami met peultjes en kip
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 350 gram kipfilet, in stukjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- versgemalen peper
- zout
- 1 deciliter zoete chilisaus
- 3 cm gemberwortel, fijngehakt
- 400 gram mienestjes (Honig)
- 2 eetlepels wokolie (Conimex)
- 2 rode paprika’s, in dunne reepjes
- 250 gram peultjes, schoongemaakt
- 150 gram shii-take, in plakjes
- 1 pakje Honig mix voor bami
BEREIDINGSWIJZE
Bak de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin. Bestrooi met peper en zout naar smaak en voeg de chilisaus, de gemberwortel en 1 deciliter water toe. Breng alles aan de kook en kook de kip in 7 minuten helemaal gaar. Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet hem af. Verhit de wokolie en bak de paprika’s met de peultjes al omscheppend in 10 minuten beetgaar. Schep de shii-take erdoor en bak ze 5 minuten mee. Voeg de kip met de saus en het zakje mix toe en warm alles goed door. Schep de mie erdoor en warm hem kort mee. Lekker met cassave kroepoek.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »