Catalaanse vleesballetjes
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram half-om-halfgehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels tomatensap
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 groene paprika
- 1 blik gepelde tomaten, in blokjes
- 100 mililiter rode wijn
- 1 theelepel kristalsuiker
- 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
- zout
- vers gemalen zwarte peper
- 1 theelepel vers gemalen nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Laat het paneermeel in de tomatensap ongeveer 15 minuten wellen. Meng het gehakt erdoor tot een soepele massa. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak. Rasp de helft van de ui en de hele teen knoflook en meng ze door het gehakt. Maak kleine balletjes en bak deze in de helft van de olie op middelhoog vuur. Leg de balletjes in een schaal. Schenk de resterende olie in een grote koekenpan. Snijd de andere helft van de ui in plakjes en laat deze zacht worden in de olie.
Maak de paprika schoon, verwijder de pitjes en doe de paprika bij de ui.
Voeg de tomaten, wijn, suiker en peterselie toe. Laat het mengsel een paar minuten koken voordat u de vleesballetjes toevoegt. Laat alles door en door warm worden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »