Coq au vin
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 kipdelen met bot (bijvoorbeeld 4 kippenpoten en 4 kipkarbonades)
- 250 gram kastanjechampignons
- 400 gram gepelde tomaten (blik)
- 150 gram in reepjes gesneden ontbijtspek
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 flinke uien
- 60 gram braadboter
- 1 fles rode wijn
- 1 kippenbouillontablet
- tijm of 1 takje verse tijm
- zout
- versgemalen peper
BEREIDINGSWIJZE
Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de bloem met wat zout en peper en het paprikapoeder in een diep bord door elkaar en haal de stukken kip door de gekruide bloem. Schud het teveel af. Snipper de uien. Halveer de champignons en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de tomaten goed uitlekken en hak ze fijn. Verhit de boter in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin. Doe dit bij voorkeur in 2 of 3 porties. Schep ze uit de pan. Laat het spek, de ui en de champignons in het braadvet omscheppend bakken. Voeg de tomaat toe. Giet de wijn in de pan. Verkruimel het bouillontablet erbij en voeg de tijm toe. Laat de wijn 5 minuten inkoken. Doe de stukken kip in de pan, breng het opnieuw aan de kook en laat het met het deksel op de pan circa 45 minuten stoven. Schep de stukken kip in die tijd af en toe om. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of knapperig stokbrood.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »