Creme brulee
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 4 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 6 eidooiers
- 125 gram suiker
- 2,5 deciliter slagroom
- 1,5 deciliter volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 125 graden C. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker, de slagroom, de melk en 75 gram van de suiker. Schenk het mengsel in de bakjes. Zet de schaaltjes in een braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot een kwart onder de rand van de schaaltjes. Plaats de braadslee in het midden van de oven en laat het crème brûlée-mengsel stollen in 40 tot 50 minuten. Laat het afkoelen in de koelkast (minstens 3 uur). Strooi vlak voor het serveren de overige suiker gelijkmatig over de bakjes en plaats ze 2 minuten onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer het direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »