Crossbuns
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Lunchgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Engelse paasbroodjes
- 50 gram boter
- 1 ei
- 1 zakje gedroogde gist
- 450 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 3 theelepels speculaaskruiden
- 50 gram suiker
- 75 gram rozijnen
- 1/4 liter lauwwarme melk
- Voor de versiering:
- 75 gram bloem
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 losgeklopt ei
- 4 eetlepels melk
- 75 gram suiker
BEREIDINGSWIJZE
Smelt 50 gram boter. Klop 1 ei los. Los de gist op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bloem, het zout en de kruiden in een kom. Voeg suiker, gist, gesmolten boter, het ei en de rozijnen toe. Meng alles door elkaar en voeg dan bijna alle warme melk toe. Voeg pas het laatste beetje melk toe als het deeg te droog blijkt. Stort het mengsel op een met bloem bestoven ondergrond en kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Leg het deeg in een kom en dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats 75 minuten rijzen. Verwarm na 60 minuten de oven voor op 200 gradenC. Kneed het deeg nog eenmaal goed door en verdeel het in 12 stukken. Vorm van elk stuk een bal. Leg de ballen los van elkaar op een met boter ingesmeerd vel bakpapier. Dek de bollen losjes af met een stuk huishoudfolie en laat ze 45 minuten staan. De bollen zijn dan tweemaal zo groot geworden. Maak nu de versiering van de broodjes: doe de bloem in een kom en voeg olie en zoveel water toe als nodig is om er een stevig papje van te maken. Smeer de bolletjes in met losgeklopt ei. Doe het papje in een spuitzak met een kleine ronde opening en voorzie elk bolletje van een kruis. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen. Breng de melk en de suiker aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Doop een kwastje in dit mengsel en besmeer de bovenkant van de broodjes hiermee.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »