De zak van Sinterklaas
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Sinterklaasgerechten
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 grote bollen Hertog met Toblerone
- voor de flensjes:
- 40 gram bloem
- mespunt zout
- 1 ei
- 1.5 deciliter melk
- vloeibare margarine
- extra nodig: 4 lintjes om te strikken
BEREIDINGSWIJZE
Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk. Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan, wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en bak hierin een flensje. Bak in totaal 4 flensjes.
Leg telkens een flensje op een bord en schep hierop een grote bol ijs. Vouw het flensje omhoog en strik er het lintje omheen zodat een buideltje ontstaat.
Serveer de ijsbuideltjes met een garnering van stukjes (toblerone) choclade of wat strooigoed of bestrooi het bord met poedersuiker en/of cacaopoeder.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »