Europese Nasi Goreng
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 100 gram varkensvlees
- 100 gram gerookt spek
- 50 gram prei, in ringen gesneden
- 1 theelepel djahe
- 500 gram witte rijst
- 50 gram garnalen
- 100 gram ham
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper (Lombok)
- ketjap
- zout
- stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst droog en gaar. Snijd het varkensvlees, het gerookte spek, ham en prei (niet alle prei) in ongeveer 1,5 cm brede reepjes. Fruit in wat olie de kruiden en voeg hierna het gesneden spek en het vlees toe. Als laatste worden de ham en de garnalen (niet alle garnalen) toegevoegd. Het geheel moet u enkele minuten aanbraden onder voortdurend omscheppen. Laat het gebraden mengsel uitlekken in een zeef en vang het overtollige vocht op in een braadpan. In het vocht wordt de rijst aangebraden. Ook moet het vlees ondertussen toegevoegd worden. Laat alles enige minuten lekker doorbakken. U maakt de nasi goreng op smaak met wat zout en ketjap. De nasi goreng wordt hierna in een warme schaal gedaan waarna u over de nasi de garnalen en wat prei drapeert.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »