GratisRecept

Gevulde kalkoenrolletjes met zuurkool en mosterdpuree

Herkomst
Nederland
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 400 gram kalkoenfilet
  • 8 dungesneden plakken ontbijtspek
  • 400 gram zuurkool (van tevoren gegaard)
  • 400 gram (kant en klare) aardappelpuree
  • 3 eetlepels slagroom
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadje laurier
  • 4 jeneverbessen
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel boter om te bakken
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Verdeel de kalkoenfilet in 8 plakjes en klop deze plakken goed plat. Kruid de plakken licht met peper en zout en leg wat gegaarde zuurkool in het midden. Rol de kalkoenlapjes op en wikkel het gerookt spek er rondom. Bak de rolletjes goudbruin en gaar in de boter. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Blus de braadjus af met de bouillon en rode wijnazijn. Voeg de tijm en laurier toe en laat dit tot de helft inkoken. Zeef de saus en houd deze warm. Maak de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng hier de mosterd en de slagroom door. U heeft nu een vrij gladde, goed op te spuiten massa. Spuit de puree met een spuitzak met een glad spuitje in cirkels op de voorverwarmde borden. Snijd de kalkoenrolletjes in schuine plakken en plaats deze in het midden op een beetje warme zuurkool. Schep de saus rondom en garneer met een takje tijm.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »