GratisRecept

Kip met zuurkool uit de oven

Herkomst
Nederland
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 grote kip van ongeveer 1250 gram
  • 100 gram boter
  • 500 gram (van te voren gegaarde) zuurkool
  • 500 gram aardappelpuree (kant en klaar)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 theelepels tijmblaadjes
  • 2 eetlepels honing
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels paneermeel

BEREIDINGSWIJZE

Kruid de kip met peper en zout en bak hem in een stoofpan rondom goudbruin. Voeg nu de ui, tijm, witte wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat dit nu afgedekt met een deksel op een matig vuur 30 minuten gaarstoven. Neem nu de kip uit de pan en laat hem wat afkoelen. Verwijder alle botjes en doe het vlees in stukken, weer terug in de pan. Voeg nu de honing toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes doorstoven. Bestrijk nu een ovenschaal met wat zachte boter en leg hierin eerst de helft van de zuurkool. Schep hierop de stukken kip en leg hierover de overige zuurkool. Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet over de zuurkool en kipstukken de braadjus en dek dit dan af met de aardappelpuree. Bestrooi dit geheel met paneermeel en verdeel er een paar klontjes koude boter over. Laat er nu in een voorverwarmde oven( 200 graden C.) een goudbruin korstje op komen en verwarm het goed in 20 minuten. Serveer deze schotel direct uit de oven.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »