Gevulde koolrabi met geitenkaas en pompoen
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 middelgrote koolrabi's
- 150 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 4 plakjes geitenkaas
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- kruidenzout
- Voor de saus:
- 1 pakje sojaroom
- 1 bosje kervel
- 1 eetlepel pijlwortelmeel
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de koolrabi's en hol ze uit met een lepel maar bewaar het vruchtvlees. Stoom ze bijna gaar in een pan met water. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui met de blokjes pompoen en het in stukjes gesneden vruchtvlees van de koolrabi's. Breng de groenten op smaak met kruidenzout. Vul de koolrabi's flink met dit mengsel en leg er een plakje geitenkaas bovenop. Zet de koolrabi's in een vuurvaste schotel en zet deze 10 minuten in de oven. Doe intussen de ingrediënten voor de saus in een mengbeker en voeg wat kruidenzout toe. Mix het tot alles goed gemengd is en doe de saus dan in een pannetje. Verwarm onder voortdurend roeren tot de saus dikker wordt. Lepel een beetje saus op een bord en zet er een koolrabi op. Lekker met zilvervliesrijst of een gekookte aardappels.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »