Marokkaanse pompoenstoofpot
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram pompoen
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 3 tomaten, in partjes
- 1 blik kikkererwten van 400 gram
- 2 rode uien, in ringen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1/2 zakje verse munt (a 15 gram), in reepjes
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de pompoen in dikke plakken en schil deze dun. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit in een braadpan de olie. Schep daarna de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout erdoor. Stoof de groenten afgedekt op een zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaar. Schep het af en toe om. Spoel ondertussen in een zeef de kikkererwten af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Schep vervolgens de kikkererwten door de groenten en stoof het 10 minuten zachtjes mee. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi tenslotte de munt erover. U kunt het serveren met met couscous of Turks brood.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »