Hartige rijstschotel met krenten en noten
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 gram langkorrelige rijst
- 300 gram lams- of kippenlever, kleingesneden
- ½ liter bouillon
- gehakte walnoten
- 4 eetlepels krenten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gehakt
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 worteltje, in plakjes gesneden
- 75 gram doperwtjes
- zout
- peper
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 2 eetlepels verse dille
- keukenpapier.
BEREIDINGSWIJZE
Wel de krenten eerst een uur van te voren. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de gehakte uien met de kleingesneden knoflook en de pijnboompitten hierin. Roerbak daarna de kleingesneden lever, de in plakjes gesneden wortel, de erwtjes en de kruiden 5 minuten mee. Voeg de rijst en de bouillon toe. Roer dit door elkaar en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook het tot de vloeistof is verdampt. Neem de pan van het vuur en leg 2 velletjes keukenpapier op de rijst om het laatste vocht op te nemen. Bestrooi de rijst daarna royaal met peper en schep het geheel goed door. Garneer tenslotte met de walnoten.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »