Indische bonenschotel met rookworst
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 rookworst van 350 gram
- 500 gram prei
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sambal brandal
- ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)
- 1 liter bruine bonen (in pot of blik)
- 1/8 liter zure room
- 3 eetlepels koriander (fijngehakt)
BEREIDINGSWIJZE
Was de preien. Snijd de preien in smalle ringen. Snijd de worst in plakken. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de
preiringen 4 minuten op een matig hoog vuur. Roer de sambal erdoor. Voeg de tomatensaus, de plakjes worst en de uitgelekte bruine
bonen toe. Breng het gerecht al roerend tegen de kook en laat het
5 minuten pruttelen. Roer de koriander erdoor. Schep de bonen op 4 borden met daarop de zure room.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »