GratisRecept

Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Herkomst
Italie
Categorie
Fondue
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 300 mililiter droge witte wijn
  • 1 liter water
  • 3 trostomaten, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (10 gram), fijngehakt
  • 3 vleesbouillontabletten
  • wijde fonduepan met rechaud, metalen schepnetjes
  • Om in de bouillon te garen:
  • kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli)
  • rolletjes van kalkoenschnitzel met prei
  • kalfsgehaktballetjes met salie
  • plakjes biefstuk, gevuld met rucola
  • in repen gesneden oesterzwammen
  • fijne champignons
  • cherrytomaatjes
  • stukjes courgette
  • kleine broccoliroosjes
  • aspergetips of stukjes groene asperge

BEREIDINGSWIJZE

Bak zachtjes in een pan 3 minuten de ui en knoflook in de olie. Voeg de tomaten en de kruidenmix toe en bak het 3 minuten mee. Schep het regelmatig om. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de wijn en 1 liter water toe. Breng de bouillon aan de kook, laat het 5 minuten zachtjes doorkoken en schenk het dan boven de fonduepan door een fijne zeef. Wrijf de achtergebleven tomatenpulp met de bolle kant van een lepel door de zeef. Breng de tomatenbouillon opnieuw aan de kook. Zet daarna de fonduepan en de schalen met diphapjes op tafel. Vul telkens de schepnetje met de hapjes, leg het in de bouillon en laat het in een paar minuten gaar worden.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »