Kaasfondue met champignons
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 300 mililiter droge witte wijn
- 125 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 400 gram extra belegen kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma
- 2 sjalotten, gesnipperd
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- kaasfonduepan met rechaud en fonduevorken
- Om te dippen:
- blokjes landelijk brood (bijvoorbeeld pain de campagne)
- stukjes bleekselderij
- reepjes gebakken kalfs- of kalkoenschnitzel
- repen gele of rode paprika
- cherrytomaatjes
- gebakken plakken courgette
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de korst van de kaas en rasp de kaas (in eenkeukenmachine). Bak de sjalotten zachtjes 3 minuten in de olijfolie in de fonduepan. Schenk de wijn erbij en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is. Los de maïzena op in 2 eetlepels water, roer het maïzenapapje door het kaasmengsel, voeg de champignons toe en laat het nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Roer de truffelolie erdoor en breng de fondue pittig op smaak met zout, peper en tijm. Zet tenslotte de diphapjes en de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »