Visbouillonfondue met venkel
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1/2 venkel
- 2 sjalotten, grofgehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 mililiter droge witte wijn
- 2 potten visfond (a 380 mililiter)
- 2 takjes tijm
- 2 visbouillontabletten
- witte peper, grof gemalen
- wijde fonduepan met rechaud en metalen schepnetjes
- Om in de bouillon te garen:
- blokjes kabeljauw- of zeewolffilet
- repen tilapia- of roodbaarsfilet
- om wortel, courgette of spinazie gerolde scholfilets
- ongekookte mosselen - rauwe scampi (diepvries), gepeld
- rauwe oesters
- sint-jacobsschelpen (coquilles, diepvries)
- repen venkel
- stukjes bleekselderij
BEREIDINGSWIJZE
Maak de venkel schoon en snijd het in blokjes (bewaar het groen). Bak in een pan de sjalotten en venkel zachtjes in de olie in 5 minuten. Voeg de wijn, fond, 300 mililiter water en de tijm toe. Breng het aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de bouillon zachtjes doorkoken. Breng het op smaak met grof gemalen peper. Zeef de bouillon boven de fonduepan. Knip het venkelgroen erboven fijn. Zet de fonduepan en de schalen met diphapjes op tafel. Vul de schepnetjes telkens met de diphapjes, leg ze in de bouillon en laat ze in een paar minuten gaar worden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »