Macaroni Ayam
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Macaroni ayam = macaroni met kip
- 1 pak macaroni
- 1 ui, in ringen gesneden
- 100 gram gerookt spek, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 stukje kipfilet per persoon
- 1 ui, fijngesneden
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel fijngesneden selderie
- 5 eetlepels bloem
- nootmuskaat
- zout
- peper
- sambal
BEREIDINGSWIJZE
Kook de macaroni gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking).Spoel daarna de macaroni goed af met koud water (de macaroni mag niet plakken). Gebruik 50 gram champignons en snijd deze in plakjes. De andere helft wordt heel gelaten (zoek hiervoor de kleinste champignons uit). Paneer de kipfilet met bloem, zout, peper en nootmuskaat. Bak de kip in hete olie knappend gaar. Laat het vlees uitlekken. Fruit in dezelfde olie de knoflook, fijngesneden ui, selderie, de stukjes spek en de schijfjes champignons. Als het geheel klaar is, wordt de macaroni er doorheen geroerd. Schep de macaroni in een vuurvaste schaal en leg de kipfilet erop. Fruit heel even in wat olie nog wat uienringen en de hele champignons. leg dit over de macaroni en de kip. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »