Macaroni Probolingo
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Pastagerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram elleboog macaroni
- 75 gram gepelde garnalen
- 100 gram prei, fijngesneden
- 1 theelepel djinten
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 200 gram witte spitskool, fijngesneden
- 200 gram nasivlees of rundergehakt
- 2 uien, fijngesneden
- zout
- sambal
- stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
BEREIDINGSWIJZE
Kook de macaroni gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Spoel daarna de macaroni goed af met koud water (de macaroni mag niet plakken). Fruit in wat margarine of bakboter de trassi, knoflook en de ui. Op het moment dat de ui bruin is, het vlees (gehakt of het nasivlees ) toevoegen. Let er op dat het gehakt goed rul of het nasivlees lekker gaar is. Voeg tegen het einde van de baktijd van het vlees de garnalen toe. (Dit houdt dus in dat de garnalen niet te lang meegebakken mogen worden). Voeg vervolgens de kool, sambal, prei, djinten en wat zout (naar smaak ) toe. Roer, als dit alles klaar is, de macaroni er doorheen. Laat alles goed warm worden op een niet te groot vuur.
Tip:
Serveer er een spiegelei, wat atjar en komkommer bij. Het is ook heerlijk om er saté bij te serveren.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »