Nasi Goreng Balikpapan
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram rijst
- 100 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 1/2 komkommer, in schijfjes
- 2 grote uien, fijngesneden
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- stukje fijngesneden prei
- gebakken uitjes
- wat fijngesneden selderie
- olie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- atjar
- mespunt kentjur
- 1 ei per persoon
BEREIDINGSWIJZE
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Fruit net zo lang totdat de ui bruin is. Doe de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij. Maak het af met de overige kruiden. Voeg, op het moment dat het vlees bruin is, het spek toe totdat dit gaar is. Voeg hierna beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstkorrels los zijn. Giet er wat ketjap over en voeg er naar smaak wat sambal bij. Schep het geheel weer goed om. Meng de prei en de selderie er als laatste doorheen. Dien het op in een diepe schaal. Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en de gebakken uitjes. Geef er kroepoek, zoute vis en zelfgemaakte atjar bij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »