GratisRecept

Nasi Goreng Selematan

Herkomst
Indonesie
Categorie
Rijstgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 jonge vette kip
  • 375 gram droogkokende rijst
  • 4 uien, fijngesneden;
  • 1 stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
  • 1/2 theelepel djinten
  • 2 eieren
  • 3 tot 4 kruidnagels
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 stukje asem
  • zout
  • foelie
  • peper
  • sambal
  • komkommer
  • ei, hardgekookt, voor de garnering
  • atjar

BEREIDINGSWIJZE

Kook de kip in 2 liter water gaar met zout, peper, 1 theelepel foelie en de kruidnagels. Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes. Laat dit goed uitlekken. Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon. Gebruik net zoveel bouillon als wat er normaal wordt gebruikt om de rijst te koken. Laat , nadat de rijst gaar is, deze afkoelen en houd het gereed. Wrijf de fijngemaakte uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar, djinten en asem tezamen en fruit dit in wat olie. Klop de eieren los en voeg dit aan het mengsel toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de droge rijst toe. Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed om en om roeren. Dien de nasi op in een diepe schaal en garneer het met plakjes komkommer en hardgekookt ei. Geef er wat Atjar bij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »