Opor Tahu Telor Daging
- Herkomst
- Indonesie
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Opor Tahu Telor Daging = tahu-vlees-ei gerecht
- 250 gram varkensvlees
- 1 blok tahu
- 1 teentje knoflook fijn
- 1 kopje santen
- 1 blaadje salam
- 1/2 hardgekookt ei (per persoon)
- 3 uien, fijngesneden
- 10 fijngestampte Kemiries
- zout
- peper
- nootmuskaat
- djinten
- stukje trassi (gebruik dit spaarzaam)
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vlees in dunne lapjes. Snijd de tahu in plakjes van 1 cm. Bak de stukken tahu in wat olie bruin en laat deze uitlekken in een vergiet. Meng het vlees, de ui, de knoflook, trassi en de fijngestampte kerimies goed door elkaar. Fruit dit in wat olie totdat het vlees bruin is. Kruid het geheel en doe er de santen en de salam bij. De saus moet goed in het vlees getrokken zijn, zet dan het vuur laag en verdun alles met wat water. Als laatste wordt de tahu en de eieren erbij gedaan. Let wel op dat de eieren niet stuk gaan.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »