Pilav met garnalen
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Rijstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Karidali pilav (pilav met garnalen)
- 500 gram grote garnalen, gepeld
- 1 kop rijst
- ½ liter visbouillon, aan de kook
- 2 gehakte uien
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 4 tomaten, geschild, ontpit en in dunne plakjes gesneden
- 6 schijfjes citroen, doormidden gesneden
- 2 eetlepels selderijblaadjes, fijngehakt
- 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
- snufje saffraan
- komijnpoeder
- versgemalen zwarte peper
- mespuntje suiker
- zout
- 4 eetlepels boter
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de boter in een zware casserole (of braadpan/braadslee) en sauteer (is aanbraden) de garnalen 3 minuten tot ze net roze worden. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout. Doe daarna de uien en de knoflook in de casserole en sauteer ook deze 3 minuten. Doe de tomaten en de selderij erbij en sauteer nog eens 3 minuten. Voeg daarna de saffraan, komijn, suiker en rijst toe en meng alles goed door elkaar. Doe de bouillon erbij, meng alles nogmaals met een vork om. Draai het vuur laag, schud de casserole en laat het sudderen tot alle vloeistof is opgenomen is (ongeveer 25 minuten). Schik de garnalen bovenop de rijst. Zet de pan op een klein pitje en laat het tenslotte nog 15 minuten sudderen. Garneer het met schijfjes citroen en de peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »