Provencaalse vissoep
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram visfilet van verschillende soorten witvis zoals zeeduivel, tongscharfilet, heilbotfilet of tilapiafilet
- 200 gram rode poonfilet
- 1 liter visbouillon, het liefst vers
- 2 aardappelen, geschild
- 2 tomaten, ontveld
- 1 sinaasappel, gewassen
- 1 venkel, schoongemaakt
- 1 citroen
- 1 ui, gepeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels provencaalse kruiden
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snipper de ui. Snijd de aardappels in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Rasp schilletjes van de sinaasappel. 2 theelepels schilletjes is voldoende. Pers daarna de sinaasappel uit en zeef het sap. Snijd de venkel in dunne schijven. Snijd de citroen in plakjes. Snijd vervolgens de visfilets in blokjes.
Verhit daarna de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui zacht en glazig. Voeg dan de venkel toe en laat even meebakken. Giet de bouillon in een pan. Breng aan de kook en voeg dan de aardappelblokjes, de sinaasappelschilletjes, tomaat en kruiden toe. Laat alles ongeveer 10 minuten op een niet te hoog vuur koken. Schep, als de aardappel gaar is, de stukjes visfilet in de bouillon. Draai het vuur lager en pocheer de vis in enkele minuten gaar. Doe daarna de sinaasappelsap bij de soep. Breng de vissoep op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de soep in diepe borden en leg in elk bord een plakje citroen. Strooi tenslotte de peterselie over de soep.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »