Turkse rode linzensoep
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Merchimek corbasi (rode linzensoep voor 6 personen)
- Voorbereiding:
- 2 koppen rode linzen, één nacht van te voren weken en daarna afgieten
- 2 eetlepels boter
- 3 kleine uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- een snufje basilicum
- 1 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 liter krachtige kippen of runderbouillon
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- munt.
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de boter in een grote soeppot en bak de uien en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de linzen, paprika, laurier, basilicum, zout, peper en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, doe het deksel erop en laat het 1½ uur koken. Pureer de soep en wrijf het door een zeef. Verhit het nogmaals tot er damp af komt. Serveer tenslotte de soep, bestrooid met peterselie en munt.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »