Schelvis uit de oven
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Bijgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Firin na mezit (schelvis uit de oven)
- 4 schelvisfilets (totaal 1 kg)
- 1 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 koppen gekookte rijst
- 4 kleingehakte hardgekookte eieren
- 6 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels gedroogde broodkruim
- ½ theelepel paprikapoeder
- 8 schijfjes citroen
- 1 theelepel zout
BEREIDINGSWIJZE
Was de schelvisfilets, droog ze en bestrooi ze met peper en zout. Meng de rijst, de eieren, peper en zout door elkaar. Doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal en leg nog 2 eetlepels boter op het mengsel in de schaal. Leg de schelvisfilets erop, strooi er paprikapoeder en broodkruim over en doe de rest van de boter er bovenop. Bakhet 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C. Strooi de rest van de peterselie erover en garneer het met schijven citroen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »