Aardbeien kus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Valentijnsgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 150 gram chocolade
- 2 deciliter slagroom
- 175 gram suiker
- 0,75 liter aarbeienroomijs
- 500 gram aardbeien
- 4 plakjes cake
- bakpapier
- 4 bakringen met een doorsnede circa 8 tot 10 centimeter
BEREIDINGSWIJZE
Smelt de chocolade en strijk het dun uit op een stukje bakpapier en laat het hard worden (evt. in de koelkast). Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker. Kook in een pannetje de rest van de suiker met 1 deciliter water ongeveer 5 minuten tot een suikersiroop. Laat het afkoelen. Laat het ijs uit de diepvries iets zacht worden. Maak de aardbeien schoon en halveer de helft. Pureer de andere helft met het suikerwater. Bestrijk de binnenkant van de ringen met een beetje olie. Leg een rond plakje cake onderin de ring, zodat je een bodem hebt. Schep daarop het ijs en druk het goed aan. Zet het tot gebruik weer even terug in de vriezer, zodat het ijs weer stevig wordt. Druk het ijs uit de ringen. Garneer met slagroom, aardbeien en stukken (schotsen) chocolade. Zet de ijstaartjes op de borden en verdeel de saus en evt. wat aardbeien eromheen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »