Champignonkip kroketjes
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Tapas gerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram kipfilet
- 250 gram grote kastanjechampignons
- 2 eetlepels peterselie, vers gehakt
- 50 gram vers wit broodkruim
- 4 eetlepels sesamzaad
- 1 ei, losgeklopt
- olie
- 250 gram kwark
- 4 theelepels mierikswortelsaus
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
BEREIDINGSWIJZE
Hak het broodkruim in de keukenmachine en giet het in een diep bord. Snijd de kipfilet en de champignons in stukken en doe ze samen met de peterselie, peper en zout in de keukenmachine en hak ze fijn. Meng het sesamzaad door het broodkruim in het bord. Doe het geklopte ei in een ander bord. Vorm nu 16 worstjes van circa 7 cm van het champignon-kipmengsel. Haal de worstjes door het losgeklopte ei en rol ze dan door het broodkruimmengsel. Leg alle worstjes op een schotel, dek het af met plasticfolie en zet het twee uur in de koelkast om op te stijven. Meng vlak voor het opdienen de kwark, mierikswortelsaus, mosterd en citroensap tot een saus. Frituur de worstjes circa 5 minuten in de hete olie (180 graden C.), of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Direct serveren!
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »