Chocoladeverrassing
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 50 gram zachte boter
- 2 eieren (middel)
- 75 gram rietsuiker
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 3,5 deciliter chocolademelk
- poedersuiker
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm oven tot 180 graden C.
Vet 6 ovenvaste schaaltjes (=1,5 deciliter) in met boter. Splits de eieren. Klop de boter en rietsuiker met een mixer lichtgeel en luchtig. Klop de eierdooiers er stuk voor stuk doorheen. Zeef het bakmeel met de cacaopoeder boven de kom en spatel het door het mengsel. Klop de chocolademelk erdoor. Klop in een ander kom de eiwitten stijf. Spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Doe het mengsel over in de ingevette vormpjes. Zet de vormpjes in een braadslede gevuld met een laagje water in een voorverwarmde oven en bak ze 30 min. De bovenkant van het toetje veert bij een lichte druk van de vingers terug maar de binnenkant is nog zacht. Bestuif de chocolade verrasing met poedersuiker en serveer direkt!!
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »