
Ile Flottant
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 1 uur en 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 8 deciliter melk
- 2 deciliter room
- 10 eieren
- 175 gram suiker (voor de saus)
- 400 gram suiker ( voor de bergjes)
- 2 vanillestokjes
BEREIDINGSWIJZE
Maak de saus door de melk, 175 gram suiker en de vanillestokjes een uur op een heel laag vuur te laten trekken. (het mag niet koken). Splits ondertussen de eieren en meng de dooiers met de room. Voeg dit mengsel toe aan de melk en blijf roeren tot de saus de juiste dikte heeft. Klop de 10 eiwitten stijf met de suiker. Maak bergjes van eiwit op een bakplaat en laat deze even kleuren in een hete oven. Doe de saus in schaaltjes en leg op iedere portie een "bergje".
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »