Citroenpudding
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram boter
- 120 gram suiker (bij voorkeur vanillesuiker)
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 2 grote eieren, gesplitst
- 3 deciliter melk
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Roer de boter, suiker en de citroenschil in een mengkom tot een romig mengsel. Klop er de eidooiers, de zelfrijzend bakmeel en voeg er de melk en 3 eetlepels citroensap aan toe. Meng alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten in een aparte kom stijf en doe de inhoud van de mengkom erbij. Spatel alles voorzichtig door elkaar zodat niet alle lucht uit het eiwit verdwijnt.
Giet het mengsel in een met boter ingevette ovenvaste schaal. Zet die in een voor eenderde met water gevuld bakblik en bak de pudding 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenste laag gestold en sponzig en mooi goudbruin van kleur is.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »