Gegrilde ham met ananas en geroosterde aardappelen
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 plakken ham van elk 75 gram
- 4 schijven ananas
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- olie
- geroosterde aardappelen:
- 600 gram krieltjes
- zeezout
- olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Vet het rooster van de grill in. Leg daarna de ham naast elkaar op het ingevette rooster. Laat de ananas uitlekken. Meng 2 eetlepels olie met het kruidnagelpoeder en kerriepoeder en strijk dit over de ananas. Leg de ananas naast de ham, schuif het rooster 10 centimeter onder de warmtebron en gril 5 minuten per kant. Strooi er, nadat de ananas omgedraaid is, basterdsuiker over en laat alles mooi bruin grillen. Leg de ham en ananas dakpansgewijs op een bord. Reserveer het met de geroosterde aardappelen.
Geroosterde aardappelen:
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Schenk een laagje olijfolie in een bakblik en zet dit in de oven zodat de olie goed heet wordt. Strooi grof gemalen zeezout over de aardappeltjes. Schep ze in de hete olie. Rooster ze om en om 25 minuten in de oven tot ze gaar en bruin zijn.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »