Kabeljauw gestoofd met roomboter en zuurkool
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram kabeljauwfilet
- 150 gram roomboter
- 500 gram zuurkool
- 1/8 liter slagroom
- versgemalen peper
- zout
- 600 gram stevig afkokende aardappelen
- 2 eetlepels peterselie, versgehakt
BEREIDINGSWIJZE
Spoel de zuurkool schoon met koud water en knijp hem uit. Breng de zuurkool aan de kook met de room en de roomboter. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten op een laag vuur stoven. Kook in de tussentijd de aardappels net gaar, giet ze af en voeg ze aan de zuurkool toe. Kruid dan de kabeljauw met peper en zout en voeg ze op het laatst aan de zuurkool toe. Laat dit gedurende 5 minuten onder een afgesloten deksel meestoven. Schep de zuurkool en de aardappels op borden (zonder het vocht) en plaats de kabeljauw er bovenop. Het overgebleven vocht even op hoog vuur laten inkoken. Desnoods licht binden met allesbinder (niet noodzakelijk!). De saus rondom scheppen. Bestrooi dit op het laatst met versgehakte peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »