Kabeljauw uit de magnetron met mosterdsaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 2
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 dunne prei
- 300 gram kabeljauw
- 1/2 eetlepel citroensap
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels droge, witte vermout
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels boter
BEREIDINGSWIJZE
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Verdeel de preiringen over de bodem van een magnetronschaal. Wrijf de kabeljauw in met citroensap, zout en peper en leg de vis op de prei. Sprenkel de vermout en 1 eetlepel water erover. Verwarm de kabeljauw afgedekt ongeveer 6 tot 8 minuten in de magnetron op 600 watt. Schenk het vocht van de vis in een kommetje en klop met een garde de mosterd en boter erdoor tot een mooi licht gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de kabeljauw en prei over twee borden en schep de saus erover.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »