Visschotel met reepjes gerookte zalm
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 stukken vis van 200 gram (tarbot, kabeljauw, tong)
- 1 glas droge witte wijn
- 2 deciliter visbouillon
- 8 takjes wilde kervel
- 8 takjes dille
- 2 blaadjes munt
- 2 deciliter room
- 1 snede gerookte zalm
BEREIDINGSWIJZE
Pocheer (is: het tegen de kook aanbrengen van ingrediënten zonder dat het echt gaat koken) kort alle vis. Trek een visbouillon van de koppen en visgraten en het kookvocht van de gepocheerde vis. De gepocheerde vis laten uitlekken en ruitvormig versieren met reepjes gerookte zalm. De visbouillon met room, de wijn en de fijngehakte kruiden laten inkoken. Breng het op smaak met peper en zout. Plaats de versierde vis enkele minuten onder de grill in een warme oven. Leg ze op warme borden en overgiet de vis gedeeltelijk met de vissaus. Serveer het met aardappelen of rijst.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »