Mousselinesaus
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Saus
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 eierdooiers
- 2 eetlepels koud water
- peper
- zout
- 250 gram boter
- 1/2 citroen
- 100 gram slagroom
BEREIDINGSWIJZE
4 eierdooiers in een pannetje doen met 2 eetlepels koud water en een snuifje peper en zout. In een warm bain- marie of op een heel zacht vuur zetten. Onder flink kloppen met de sausklopper 250 gram boter, in vlokjes, bijvoegen. De saus moet heel schuimig worden, het sap van een ½ citroen bijgieten en dan voorzichtig 100 gram slagroom door het mengsel scheppen. Opdienen bij warme asperges.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »