Ouderwetse linzensoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 20 gram boter
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 kleine winterwortel, in kleine stukken gesneden
- 1 prei, in ringen gesneden
- 350 gram kleine rode linzen of splitlinzen
- 1 liter kippenbouillon (of lams- of runderbouillon)
- 1 theelepel komijn
- zout
- vers gemalen zwarte peper
- sap van een citroen
- olijfolie naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
Verhit de boter in een pan en fruit daarin de ui even aan. Voeg wortel en prei toe en laat ze even meebakken. Voeg de linzen toe en de bouillon.
Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Voeg de komijn toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer en tot slot het citroensap door.
Met een staafmixer krijgt u een gladde soep. Schep de soep in diepe borden en giet er 1 eetlepel olijfolie bij.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »