Paddestoelensoep met truffelolie
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram paddestoelen soepmix, schoongemaakt
- 40 gram boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 3 eetlepels tarwebloem
- 8 deciliter groentebouillon (van tabletten)
- 1/2 deciliter medium dry sherry
- 1,5 deciliter slagroom
- versgemalen peper
- zout
- olijfolie witte truffel (Monini)
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de oesterzwammen uit de soepmix in reepjes en de rest van de paddestoelen in plakjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de sjalotten in ongeveer 4 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten al omscheppend mee. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag vuur 1 minuten zachtjes pruttelen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het telkens al roerende aan de kook. Kook de soep 10 minuten op een laag vuur. Voeg de sherry en de slagroom toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in de borden, druppel in elk bord een beetje truffelolie en garneer met de peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »