Romige Halloweenpompoensoep
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pompoen (2 kilo)
- 500 mililiter kippenbouillon
- 200 mililiter room
- zout
- peper
- nootmuskaat
BEREIDINGSWIJZE
Snijd als eerste het dak van de pompoen. Hol deze voorzichtig uit maar maak geen gat in de bast want we doen de soep later weer terug in de uitgeholde pompoen. Verwijder het dradige deel en de pitten. Snijd daarna het vruchtvlees in blokjes. Stoom vervolgens de stukken pompoen in 20 minuten gaar. Verwarm daarna de bouillon. Pureer vervolgens de pompoenpulp en voeg deze toe aan de bouillon. Voeg de room toe en roer het goed. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het rustig tot een kookpunt komen. Doe tenslotte de soep over in de pompoen.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »