Rundervinkschotel met courgette
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 rundervinken
- 2 grote courgettes
- 4 eetlepels boter of margarine
- 1,5 zak aardappelgolfjes (a 450 gram)
- 1 zakje kaas-baconsaus (38 gram)
- 2 eetlepels slagroom
- 100 gram gemalen oude kaas
- zout
- peper
- ovenschaal (inhoud 2 liter)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C (of gasovenstand 4). Verhit in een koekenpan 3 eetlepels boter. Bak de rundervinken in ongeveer 4 minuten bruin. Vet de ovenschaal in met de rest van de boter. Was de courgettes en snijd ze in plakjes van 1/2 cm dik. Leg de aardappelgolfjes in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Neem de rundervinken uit de pan en snijd ze in plakjes. Leg de courgette en rundervink dakpansgewijs in de schaal. Maak de saus volgens de gebruiksaanwijzing met 200 mililiter water en slagroom. Schenk de saus in de schaal en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas. Laat tenslotte deze ovenschotel in ongeveer 20 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »