
Tomaten gevuld met gehakt uit de oven en notenrijst
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Groentegerechten
- Bereidingstijd
- 45 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 16 middelgrote pruimtomaten of pommodori tomaten
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel of fijngemaakte beschuit
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 theelepeltje tijmblaadjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- versgemalen peper
- zout
- 2 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
- 60 gram zachte roomboter
- 250 gram notenrijst
BEREIDINGSWIJZE
Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak het gehakt aan met het ei, sjalotjes, tijm en knoflook. Als het gehakt niet stevig genoeg is, een eetlepel paneermeel of fijngemaakte beschuit erdoor mengen. Van de tomaten, het kapje afsnijden en uithollen met een lepeltje. Bestrooi de tomaten licht met zout. De kapjes van de tomaten in kleine blokjes snijden en door het gehakt mengen. De uitgeholde tomaatjes vullen met het gehakt en in een beboterde ovenschaal zetten. Bestrooi de gevulde tomaten met Parmezaanse kaas en paneermeel. Op ieder tomaatje een klein vlokje boter leggen en het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden C. goudbruin en gaar afbakken in 15 minuten. De gare rijst in de magnetron verwarmen en op voorverwarmde borden scheppen en de gehakttomaatjes er rondom leggen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »