Tonijnpate
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 blikjes tonijn (op water of olie)
- 2 (rode) uitjes, gepeld
- 200 gram roomkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 1 theelepel tabasco of een snufje cayennepeper
- zout
- crackers
- toastjes
- stokbrood
BEREIDINGSWIJZE
Laat de tonijn uitlekken. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Prak in een kom de tonijn en de roomkaas door elkaar. Meng citroensap, peterselie, bieslook, gesnipperde ui en tabasco er doorheen. Breng het eventueel op smaak met zout. Schep de tonijnpaté in een kom of in een patépotje en plaats deze enkele uren in de koelkast zodat de paté op smaak komt. Besmeer crackers, toastjes of sneetjes stokbrood met deze paté.
Variatietip:
Vervang de tonijn door rode zalm (uit blik).
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »